BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 921
Semnarea contractului de înfrăţire Băişoara - BudeştiÎn data de 19 septembrie, 2015, a fost semnat contractul de înfrăţire între satul Budeşti, municipiul Chişinău, R. Moldova şi comuna Băişoara, judeţul Cluj, România. Pornind de la tradiţiile relaţiilor istorice, de prietenie şi colaborare dintre aceste două localităţi, convinse de necesitatea dezvoltării relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre ele, ţinînd seama de importanţele transformării politice şi economice care au avut loc în ultima perioadă în aceste sate, Budeşti şi Băişoara au dorit să deschidă noi posibilităţi pentru raporturile de colaborare în domeniile de interes comun.
 • Data: 21-09-2015, 15:03
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 494
Cursuri de engleză
 • Data: 21-09-2015, 14:54
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 979
Programul pentru Hramul satului
 • Data: 9-09-2015, 11:54
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 2 044
Hramul satului - 560 de ani.Stimaţi oaspeţi şi locuitori ai s. Budeşti, 19 septembrie este o zi importantă pentru noi, budeştenii.
În primul rînd doresc să mulţumesc pentru încrederea acordată la 14 iunie 2015, să mulţumesc bunului Dumnezeu că ne aflăm astăzi împreună cu soarele pe cer care să ne încălzească inimile.
În calitate de primar, mulţumesc în numele celor 5400 de locuitori ai localităţii Budeşti, oaspeţilor din ţară şi de peste hotarele ei,pentru că au avut bunăvoinţa de a ne onora cu prezenţa, asigurîndu-vă cu responsabilitatea şi existenţa unei Administraţii Publice Locale deschise şi transparente.
Ne dorim să ne cunoaşteţi, să ne înţelegeţi,să ne fiţi alături la sărbătoarea de suflet, 19 septembrie, cînd localitatea sărbătoreşte aniversarea a 560 de ani, să ne amintim împreună trecutul, plănuind viitorul sub semnul împlinirilor şi realizărilor prezente.
De 20 de ani la Budeşti se organizează Hramul localităţii cu sprijinul nemijlocit al oamenilor cu suflet.
Ţin să mulţumesc tuturor sponsorilor care au înţeles că lucrurile mari se realizează prin oameni cu suflete mari.
Pe această cale adresez încă o dată mulţumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea acestei manifestări şi echipei emisiunii “Bună Dimineaţa” de la Moldova1 , care ne-au onorat cu prezenţa şi ne-au promovat imaginea localităţii pe parcursul anilor oferindu-ne un stop din viaţa comunităţii Budeşti, care se transformă în istorie.
Să păstrăm în memoria noastră imaginile evenimentelor ce se vor perinda în ziua de 19 septembrie,2015 şi pînă la această zi, să ne închinăm în faţa oamenilor care şi-au adus aportul personal în dezvoltarea localităţii noastre, au investit în educaţia şi oganizarea odihnei copiilor noştri(prietenilor suedezi din Ale Kommun,Suedia şi din Constanţa,România, colectivului Primăriei mun. Chişinău, Primarului General ) şi să promitem că indiferent ce timpuri vor veni, cît de departe ne va duce istoria, vom păstra cu sfinţeniere cunoştinţa pentru oamenii din ţară şi de peste hotare pentru binele adus dezvoltării localităţii Budeşti.
Primarul de Budeşti, Nina Costiuc
 • Data: 8-09-2015, 10:01
 • Categoria: ---

Anunţ!

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 329
Anunţ!Î.M. Kellers S.R.L. solicită eliberarea autorizaţiei de mediu de la Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale al Republicii Moldova, Inspectoratul Ecologic de Stat, Agenția Ecologică Chișinău, pentru folosirea specială a apei, din sonda arteziană nr. 383, de pe adresa mun.Chişinau, com.Budesti, str.Chişinăului, 5.
 • Data: 24-08-2015, 07:23
 • Categoria: Anunturi
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 562
Asistenţă parentală profesionalăVisăm la o lume unde toți copiii noștri se vor bucura de o copilărie fericită, vor avea pentru ce zâmbi,vor primi dragoste, grijă și protecția familiei. Membrii Organizaţiei CCF (Copil, Comunitate, Familie) au organizat în Budeşti, în data de 20 august, 2015 întîlniri cu colectivele mai multor instituţii: Primăria Budeşti, Liceul Teoretic "Budeşti", Centrul pentru Copii şi Tineret "Udo Jurgens", Grădiniţa de Copii "Viorel şi Viorica" întîlniri de informare cu tema "Asistenţă parentală profesională".Ce este Asistenţa Parentală Profesionistă?

Un Asistent Parental Profesionist asigura la domiciliul său îngrijirea, creşterea şi educarea temporară a copilului. Pentru mulţi copii din Moldova Asistenţa Parentală Profesionistă înseamnă un cămin, iar asistenţii parentali pot deveni pentru ei părinţi adevăraţi. Serviciul de Asistenţa Parentală Profesionistă este una dintre cele mai bune soluţii pentru copiii separaţi de familia lor naturală.

Totodată Asistentul Parental Profesionist este angajat în câmpul muncii, primeşte un salariu (poliţă de asigurare medicală şi carnet de muncă, contract individual de muncă). În Asistenţa Parentală Profesionistă pot fi luaţi în plasament 1copil, 2 sau maxim 3 copii dacă sunt fraţi şi surori. Nu puteţi lua în plasament copii care vă sunt rude.

Cum poţi deveni Asistent Parental Profesionist?

Dacă sunteţi locuitor al municipiului Chişinău, puteţi să ne telefonaţi la CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie:

(+373) 22-57-07 sau

(+373) 24-32-26 sau

(+373) 27-89-60: Serviciul de Asistenţă Parentală Profesionistă al Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului.
CCF Moldova creează pentru copiii în nevoie un mediu de speranţă şi respect, în care ei îşi pot dezvolta potenţialul complet şi oferă instrumente practice pentru o schimbare pozitivă în viaţa copilului, familiei şi comunităţii.
 • Data: 21-08-2015, 12:47
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 169
Felicitări, Lia Rusu!O violonistă din Budeşti va evolua pe scenele din New York alături de Orchestra Filarmonică de Tineret. Acum o lună, tânăra a fost selectată în cadrul unui program la care s-au înscris în jur de 900 de pretendenţi din întreaga lume.

Lia Rusu are 21 de ani şi este studentă la Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Tânăra spune că dragostea pentru muzică a moştenit-o de la bunicul său. La vârsta de şapte ani, când a luat pentru prima dată vioara în mână, a înţeles că rostul său în viaţă este să cânte.

"Îmi amintesc că primele pizzicato au fost foarte emoţionante pentru mine. Mi-am dat seama că am foarte mult de muncit, dacă vreau să reuşesc. Cea mai mare pasiune a mea este lucru într-o orchestră bună, într-o orchestră mare". spune Lia.

De-a lungul anilor, violonista a participat la mai multe concursuri de muzică de unde s-a întors acasă cu premii. Ea şi-a dorit dintotdeauna să cânte într-o orchestră de talie internaţională, iar acum visul ei a devenit realitate.

"Aceasta este scrisoare propriu-zisă care mi-a adus mare bucurie. Aici m-au felicitat că am fost acceptată în Youth Philharmonic Orchestra. Aceasta este una dintre cele mai apropiate sufletului diplome, a fost un concurs republican. Doamna profesoară Ela Vlaicu. M-a ajutat foarte mult să percep muzica la detaliu, să îmi placă foarte mult şi să mă inspire."

Lia stăpâneşte nu doar vioara, ci are şi o voce deosebită. De obicei, ea obişnuieşte să cânte împreună cu sora sa mai mică.

"Este o mândrie să am aşa o soră mai mare, întotdeauna am admirat ceea ce face. Părinţii au încercat să mă convingă să mă ocup şi eu, dar nu cred că era să am răbdarea, voinţa şi talentul surorei mele."

În perioada de 10-27 septembrie, artista din Moldova va interpreta cu Orchestra de Filarmonică Internațională șapte lucrări muzicale, numite generic "Șapte Concerte Epice".
Ataşat găsiţi linkul -
http://www.publika.md/traditie-si-obicei-ceata-de-uratori-de-la-budesti-au-trecut-pragul-publika-tv-video_2859771.html
 • Data: 15-08-2015, 12:40
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 410
Reparaţia sistemului de încălzire din interior a liceului şi pregătirea către noul an şcolar
Reparaţia sistemului de încălzire din interior a liceului şi pregătirea către noul an şcolarPrin decizia Consiliului Municipal nr 1/3, din 06.05.2015, anexa nr.23, au fost atribuiţi 600 mii lei pentru reparaţia sistemului de încălzire din interior a Liceului Teoretic "Budeşti". Lucrările au fost efectuate de SRL Graficon-AV. Prin intermediul acestui proiect s-au schimbat 110 radiatoare şi ţevi în 26 săli de clase, sala de sport, cantina şi 4 birouri administrative. În legătură cu crearea unor dificultăţi în timpul lucrărilor de reparaţie în sala sportivă, s-au tencuit pereţii sălii cu amestec uscat, s-au vopsit pereţii şi tavanul. De asemenea se mai efectuează lucrări de pregătire a instituţiei către noul an şcolar.
 • Data: 14-08-2015, 12:47
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 1
 • Vizualizari: 698
SRL Barzine-Cons a demarat lucrările de proiectare şi construire a reţelei de alimantare cu apă şi canalizare a satului Budeşti, mun. Chişinău (branşamentul II, sectorul 3120202, 3120203, 3120204. Costul lucrărilor - 14004,7 mil. lei. Pînă în prezent se efectuează lucrări de extindere a reţelelor de aprovizionare cu apă a sectorului locativ A ("Ponoare") şi a cartierului "Cleiman" - 6600 metri. Vor fi conectate 225 de gospodării.
 • Data: 14-08-2015, 12:37
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 519
Lucrări de reparaţie a drumurilorSe efectuează lucrări de reparaţie a drumurilor, finanţate din fondul rutier, prin hotărîrea Guvernului nr. 235, din 06.05.2015, fiind alocate 1 mln. lei (achiziţii publice) pentru reparaţia drumurilor din localitate: str. Sadoveanu, str-la ce uneşte str. Sadoveanu cu str-la Chişinăului, str. Gr. Velicico şi str. Eminescu, str-la Eminescu, o porţiune de drum de la str. Izvorul Vieţii, ce uneşte str. A. Russo, pînă la intrarea în tunelul magistralei N14.
 • Data: 11-08-2015, 13:53
 • Categoria: Acasa