BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 68
Acordul de grant pentru reparația grădinițeiAcordul de grant pentru reparația grădinițeiAcordul de grant pentru reparația grădiniței
Acordul de grant pentru reparația grădinițeiAcordul de grant pentru reparația grădinițeiAcordul de grant pentru reparația grădiniței
 • Data: 24-06-2017, 21:25
 • Categoria: Acasa

Turneu

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 51
Tinerii din Budești au participat, în data de 24 iunie, 2017 la Turneul dedicat aniversării a 24 de ani de Suveranitate a Moldovei, desfășurat în Tohatin, unde li s-au decernat diplome și medalii la diverse categorii sportive.
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 99
Tabăra de ziÎn perioada 21 – 25 iunie, 2017, în baza colaborării dintre APL Budești și AO Clubul ”Calea Fericirii”, 8 copiii din Budești vor participa la Tabara de Zi din Stauceni, organizată de Fundatia Internationala ”The Way of Blessing”, în program: cintece, povestioare, jocuri, jocuri sportive, bazin, etc.
Programul zilnic: 09:00 – 12:00 (prima parte)
12:00 – 14:00 (prinz, oferit pe loc)
14:00 – 17:00 (partea a 2-a)
Transport dus-intors oferit de Clubul de Taekwondo “ Calea Fericirii”.
 • Data: 19-06-2017, 12:25
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 158
Examen pentru centura albăExamen pentru centura albăExamen pentru centura albăExamen pentru centura albăDatorită parteneriatului APL Budești cu AO Clubul ”Calea Fericirii”, 24 de copii au posibilitatea să practice artele marțiale - Taekwondo WTF, instruți de profesorul Vataman Roman. Astăzi, 17.06.2017, sportivii au susținut examenul pentru Centura Alba, evaluați fiind de Dl Pereu Lilian - președintele Clubului Sportiv de Taekwondo ”Calea Fericirii”. La ceremonia de premiere, diplomele au fost înmînate copiilor de către reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Coreea de Sud și Dl Han Ho Jin, consilierul principal al Consulatului Onorific al Coreei de Sud în R. Moldova și directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM. De asemenea cei prezenți au avut parte de un program special de Taekkyeon, prezentat de către trei tineri din Coreea de Sud.

Anunț

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 103
În data de 14.06.2017, ora 18.00 va avea loc ședința Consiliului Sătesc în incinta Căminului Cultural.
Ședința va fi publică.
Ordinea de zi:
1.1 Cu privire la aprobarea Regulamentului ce ţine de constatarea contravenţiilor administrative pe teritoriul satului Budești.
Raportor: Zagornîi Elena, secretar al consiliului
1.2 Despre operarea unor modificări în decizia Consiliului sătesc nr.1/2 din 25.02.2016 Cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la salubrizarea teritoriului și menținerea ordinii sanitare în satul Budești.
Raportor: Zagornîi Elena, secretar al consiliului
1.3 Cu privire la modificarea unor prevederi ale pct.7 din anexa nr.1 a deciziei consiliului nr . 1/6 din 16.02.2017 “Cu privire la alocarea de mijloace financiare din contul resurselor disponibile ale bugetului la situația de 01.01.2017”.
Raportor: Borodachi Lidia, contabil-șef
1.4 Cu privire la alocarea de mijloace financiare din contul resurselor disponibile ale bugetului la situaţia de 01.01.2017.
Raportor: Borodachi Lidia, contabil-șef
1.5 Cu privire la operarea de modificări în bugetului sătesc Budeşti pentru anul 2017.
Raportor: Borodachi Lidia, contabil-șef
1.6 Cu privire la casarea bunurilor uzate raportate la mijloace fixe pe anul 2017 .
Raportor: Borodachi Lidia, contabil-șef
1.7 Cu privire la cererile cet. Pavalachi Leonid privind cumpărarea terenurilor aferente obiectivelor private.
Raportor:Bogdan Valerii, consilier
1.8 Cu privire la examinarea cererii cet. Fodorcea Ecaterina.
Raportor: Vataman Iurie, specialist
1.9 Cu privire la formarea şi înregistrarea bunului imobil.
Raportor: Vataman Iurie, specialist
1.10 Cu privire la operarea unor modificări în configurația lotului de pămînt cu numărul cadastral 3120206496 din str.Chișinăului,6/A (proprietar Craciun Andrei)
Raportor: Vataman Iurie, specialist
1.10-1 Cu privire la operarea unor modificări în configurația lotului de pămînt cu numărul cadastral 3120206498 din str.Chișinăului,6/B (proprietar Vatamaniuc Andrei).
Raportor: Vataman Iurie, specialist
 • Data: 13-06-2017, 09:45
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 123
Primăria Budești, Korean Culture and Language Center "Se Jong" of Republic of Moldova în colaborare cu National Information Society Agency of Republic of Korea anunță toți doritorii despre:
Cursuri intensive gratuite:
- IT începători şi avansati (C++-programming, Photoshop, etc);
- Limba și Cultură Coreeană ( bucătărie coreeană, pictură orientală, instrumente de percuție, K-pop, etc.)
Perioada proiectului:
3 iulie -28 iulie.
Locul desfășurării - Centrul pentru Copii și Tineret ”Udo Jurgens”, Budești.
Instructori: reprezentanți de la cele mai prestigioase universități cu profil IT din Republica Coreea, lider mondial incontestabil în domeniul TIC.
Cum aplicăm? Accesând link-ul și urmând pașii:
Formular de aplicare, 2017
Pentru a fi informați cu privire la program, contactați-ne la nr. de telefon 068539828.
 • Data: 7-06-2017, 22:50
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 116
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorZiua copiilor
Ziua copiilorSărbătoarea dedicată copiilor s-a marcat astăzi la Budești cu starturi vesele, pictură pe față, parada carucioarelor, bicicletelor și a tricicletelor original decorate, concert, topogane, înghețată, ciocolate, pufuleț cu surprize și diplomele de merit pentru rezultate remarcabile la concursuri și activități organizate în localitate.
 • Data: 4-06-2017, 23:17
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 97
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri19 mai 2017 seminar privind inițiere în domeniul electoral – s. Budești
La data de 19 mai 2017 a fost organizat și desfășurat atelierul de inițiere în domeniul electoral, în cadrul Proiectului ProDem în s. Budești în incinta Liceului Teoretic. Fiind salutați de către directorul liceului, Dl Sergiu Brînza, elevilor din clasele a 9-12-a au fost încurajați să participe activ în lucrările seminarului.
In cadrul acestui atelier au participat cc. 30 de tineri, cuprinși între vârsta de 15-18 ani.
Scopul atelierului a fost familiarizarea tinerilor cu Sistemul electoral din RM, inițierea tinerilor participanți în procesul electoral, formarea echipelor unor formațiuni politice ale tinerilor cu un program/ platformă proprie.
În topul discuțiilor au fost propuse subiecte ce țin de tipurile de alegeri care se organizează la noi in tara. La acest capitol s-a observat ca elevii sunt informați, le-au numit: alegeri parlamentare, locale si prezidențiale si le-am descifrat pe fiecare in parte.
S-a vorbit și despre tipurile de vot: universal, direct, indirect, egal, secret si liber exprimat si ce înseamnă fiecare in parte. Unul din elevi a susținut c,a pentru el votul universal si egal sunt același lucru, totuși după un schimb de opinii, tinerii au sesizat diferența dintre vot egal și universal.
Pe tot parcursul aterlierului adolescenții s-au manifestat activ.
Spre final, Dna Elena Zagornîi, consilierul local, a relatat tinerilor ca ei trebuie sa formeze doua echipe care se vor transforma in două formațiuni politice, ce înseamnă ca trebuie sa aleagă un lider, un organ electoral, un grup de alegatori si un observator care va observa cum decurg alegerile la simularea care va avea loc in toamna. S-au ales doua formațiuni politice, ghidate de Libenco Diana și Rusu Octavian, care urmează sa beneficieze de suport educațional pentru pregătirea către exercițiu de simulare a alegerilor din comunitate.
Totodată , e bine să reliefăm că, pentru fiecare activitate în parte au fost pregătite seturi de materiale necesare pentru organizarea și desfășurarea seminarului.
Proiectul ProDEM “Sporirea participării alegătorilor tineri şi care votează pentru prima dată (ATVPD) din Republica Moldova la procesele democratice prin consolidarea atitudinii lor față de alegeri” este implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu AO Moștenitorii și AO Speranța, cu finanțare Agenției Austriece de Dezvoltare și Fundației ERSTE, Austria.

Anunț

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 130
AnunțStimați părinți!
În perioada 05-25 iunie 2017 în Liceul Teoretic “Budești” va avea loc Tabăra de vară cu sejur de zi pentru 100 de copiii ai claselor I-VII. Activitățile taberei vor avea loc între orele 8:00 până la 15:00. Doritorii sunt rugați să prezinte: cererea părintelui, copia certificatului de naștere a copilului, certificatul medical al copilului (f.086). Copiii vor beneficia de alimentare, activități interactive, excursii. Oferiți o vacanță sigură copiilor dvs.!
 • Data: 30-05-2017, 12:47
 • Categoria: Acasa

Anunț

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 145
AnunțVă așteptăm cu mult drag împreună cu întreaga familie.
Sărbătoarea va fi mai frumoasă dacă veți fi activi și receptivi.
Vă rugăm să vă înscrieți din timp la concursuri și
încercați să fiți originali la decorarea cărucioarelor, bicicletelor și tricicletelor, cei mai buni vor fi premiați.
 • Data: 24-05-2017, 09:06
 • Categoria: Acasa