BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
» Страница 64
CALENDAR
«    Апрель 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
ARHIVA
Апрель 2019 (15)
Март 2019 (47)
Февраль 2019 (16)
Январь 2019 (43)
Декабрь 2018 (37)
Ноябрь 2018 (33)
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 848
Ziua umorului.Îcearcă odată o metodă nouă. Nu te costă nimic şi totuşi e eficientă: zîmbeşte. Această metodă porneşte din inima omului, este vorba de zîmbetul care vine dintr-o pace interioară, din bucuria unei inimi bune. Acest zâmbet îl face frumos pe fiecare om.
1 Aprilie pune la încercare ingeniozitatea şi umorul, stîrneşte rîsete, aduce voie bună. De aceea conducătorii cercurilor care activează în Centrul pentru Copii şi Tineret "Udo Jurgens" au pregătit, cu copiii în această zi o sărbătoare cu genericul „Nimic nu uneşte mai mult oamenii – decît umorul”. Copiii şi invitaţii au avut parte de jocuri distractive, piese umoristice, cîntece şi dulciuri, li s-a uroat tuturor "Poftă bună la râs în hohote!"
 • Data: 1-04-2015, 19:12
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 738
O vizită de studiu efectuată de 12 femei lidere în comuna BudeștiDin grupul de vizită au făcut parte femei în afaceri, femei primari, dar și potențiale candidate la alegerile locale, femei membre ale Sindicatelor, femei cu dizabilități și femei de origine romă.
„Scopul acestei vizite de studiu este prezentarea unor exemple de bune practici ale femeilor primari din Moldova. Nina Costiuc, femeie primar cu o experiență de 30 de ani în administrația publică locală, a împărtășit exemple de succes ce stau la baza dezvoltării unei localități. Cele 12 femei lidere au vizitat școala și grădinița comunei, Clubul sportiv de hipism „Sparta”, Fabrica de producere a conservelor, Centrul de sănătate, Centrul pentru copii și tineret „Udo Jurgens”, Fabrica de producere a berii, dar au și discutat cu reprezentanți ai autorităților publice locale și antreprenori din localitate.
 • Data: 23-03-2015, 12:46
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 845
Programul național Novateca, promovat de Consiliul pentru Cercetări și Schimburi Internaționale (IREX Moldova), a fost lansat, în data de 27 februarie, cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Scopul Programului național Novateca este de a transforma bibliotecile publice în centre comunitare active, unde cetățenii vor beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne și servicii de bibliotecă, sub îndrumarea bibliotecarilor instruiți. La Biblioteca Publică din Budeşti au fost instalate 6 calculatoare.
 • Data: 6-03-2015, 15:44
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 999
Grigore Vieru - poet al neamului Joi, 12 februarie, copiii, ghidaţi de conducătorii de cerc, au desfăşurat o manifestare artistică dedicată marelui poet. Poetul Grigore Vieru avea să împlinească astăzi 80 de ani. Grigore Vieru a fost mai mult decît un poet, a fost însuşi sufletul Basarabiei. Pentru poet dispariţia fizică nu înseamnă moarte, el trăieşte prin poezia sa, prin frumosul semănat în inimile copiilor. El a fost poetul Dragostei de viaţă, Dragostei de Ţară, Dragostei de neam, Dragostei de Adevăr, să-l aducem copiilor ca pe un tezaur, prin care vom rămîne şi noi prin vremi, căci un popor rămîne în istorie prin valorile pe care le creează şi le păstrează cu sfinţenie.
 • Data: 13-02-2015, 16:35
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 187
Întîlnirea cu absolvenţii 2015
Sîmbătă, 7 februarie 2015, Liceul Teoretic ,,Budeşti" a desfăşurat sărbătoarea "Întîlnirea cu absolvenţii 2015", aceasta se desfăşoară de cicncizeci de ani consecutiv, fiind prezenţi absolvenţii anilor 1980, 1985, 1990, 1995, 2000, 2005, 2010, 2014. A fost o seara de neuitat alaturi de absolventii care si-au revăzut profesorii, colegii. La eveniment a fost invitată dna primar de Budeşti, Nina Costiuc şi întreg colectivul pedagogic al liceului. Au organizat programul profesorii claselor absolvente - Luca Aliona şi Proca Nina, împreună cu elevii celor două clase absolvente, cărora li s-au adus mulţumiri pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimetului. De asemenea au fost implicaţi şi elevii claselor a V-a, a VI-a, cît şi tinerii ansamblului de dans "Budeştenii", condus de Tărîţă Roman.
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 932
Supravegherea de vecinătate
În urma vizitei în Estonia a dnei primar, Nina Costiuc, unde dna Costiuc a avut posibilitatea de a cunoaște experiența administrației publice locale din Estonia în domeniul devoltării programelor de prevenire a criminalității, supravegherea de vecinătate, modalități de implicare a cetățenilor, proiecte și activități care au impact asupra schimbării calității vieții locuitorilor în zonelor rurale, acest proiect s-a implenentat şi la Budeşti. La eveniment au fost invitaţi şeful Inspectoratului de Poliţie Ciocana, colonel, dl Ion Gojan, şeful Postului de Poliţie, Budeşti, al sectorului de Poliţie nr.7, al IP Ciocana, locotenetului major, Botnari Ion, reprezentanţi ai Asociației “Eco Răzeni”.
Supravegherea de vecinătate
Au fost semnate contracte cu zece lideri de sector, interesaţi de securitatea comunitară, aceştia primind şi cîte un set de materiale şi o vestă pentru activitate întru asigurarea securității comunitare, pentru a spori gradul de încrede și susținere reciprocă în condițiile unei societăți frustrate, dezorientate și în perpetuă criză social-economică.
 • Data: 28-01-2015, 19:12
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 862
Vizita de lucru în comuna Cumpăna
Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentate legal de doamna primar, ec. Mariana Gâju, au fost gazdă în aceste zile pentru delegaţia din comuna Budeşti, Republica Moldova, condusă de dna primar Nina Costiuc. Din delegaţie au făcut parte şi Maricica Proca – Director Centrul pentru copii şi tineret din comuna Budeşti şi Andrei Vatamaniuc – arhitect.
 • Data: 27-01-2015, 17:40
 • Categoria: ---
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 314
Ealider.md. Nina Costiuc, femeia primar din comuna Budești
„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.
Șirul femeilor lider continuă cu doamna Nina Costiuc, primar al localtății Budești. Mamă, soție, primăriță și nu în ultimul rînd femeie, Nina Costiuc face parte dintre femeile care au luptat pentru a îmbunătăți viața localității de baștină și au reușit. Doamna Nina știe că pentru a reuși în viață trebuie să ai curaj și să riști, iar verticalitatea și capacitatea de a prevedea rezultatul acțiunilor sunt extrem de importante.
Despre femei, eroina noastră spune că au nevoie de mai multă promptitudine pentru a nu lăsa șansele vieții să treacă pe lângă ele.
Și-a început cariera sa ca secretară la primăria din sat, iar mai târziu avea să devină președinte al sovietului sătesc și ulterior, primăriță.
Deși a făcut studii la Chișinău și la Moscova, Nina Costiuc a refuzat oportunitățile care i se ofereau la oraș și a revenit în sat.
Despre femei, eroina noastră spune că au nevoie de mai multă promptitudine pentru a nu lăsa șansele vieții să treacă pe lângă ele.
Precizăm că platforma ealider.md a fost lansată pe 15 septembrie. Inițiativa a fost susținută de Programul „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.
 • Data: 26-12-2014, 12:30
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 809
Ministerul Mediului a primit colindătorii
În prima jumătate a zilei de astăzi, 24 decembrie, 2014, colectivul Ministerului Mediului a primit grupul de colindători din Budeşti.
În calitatea de gospodină principală a instituției, dna Valentina Țapis, ajutată de viceministrul Lazăr Chirică în prezența colectivului, a întîlnit colindătorii în prag cu tradiționalii colaci, menționînd că sărbătoarea de Crăciunul este una dintre cele mai însemnate sărbători din calendarul bisericesc. Nașterea lui Iisus Hristos este un prilej de mare bucurie, pace și liniște spirituală. Apropierea sărbătorii de Crăciun este anunțată prin obiceiul creștinilor, în special al copiilor, de a merge cu colindul și cu steaua pe la casele celor dragi, spre a vesti Nașterea Mîntuitorului. Colindul purifică sufletul și ne face mai buni, de aceea împreună au fost fredonate colinde și cîntece de Crăciun lîngă bradul tradițional.
Ministerul Mediului a primit colindătorii
În versiunea cetei de colindători din satul Budești, mun. Chișinău, tradiția, datinile și obiceiurile de iarnă au fost îmbinate cu cele mai frumoase urări adresate colaboratorilor Ministerului Mediului. Copiii le-au oferit gazdelor momente emoționante și au vestit cu bucurie Nașterea Domului Isus Hristos, alături de urările pentru un An Nou fericit.
Ministerul Mediului a primit colindătorii
Colindătorii au fost răsplătiți cu daruri de Crăciun pentru cîntecele frumoase și urările calde, care ne-au bucurat în prag de sărbătoare.
Crăciunul, zi în care dăruim și primim multă iubire și căldură sufletească, este și sărbătoarea colindelor, care vin din adînc de istorie și prin care am străbătut veacurile păstrîndu-ne dintotdeauna credința și tradițiile neamului.
Sărbători fericite!
 • Data: 24-12-2014, 16:59
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 875
Ziua Poliției Republicii Moldova
Astăzi, 18 decembrie 2014, cu prilejul marcării a 24 de ani de la constituirea Poliției Republicii Moldova, primarul de Budeşti, Nina Costiuc, a adresat un mesaj de felicitare pentru şeful Postului de Poliţie, Budeşti, al sectorului de Poliţie nr.7, al IP Ciocana, locotenetului major, Botnari Ion, exprimîndu-şi respectul şi aprecierea pentru profesionalism şi devotament faţă de cetăţeni.
 • Data: 20-12-2014, 16:29
 • Categoria: Acasa