BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
» Страница 65
CALENDAR
«    Апрель 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
ARHIVA
Апрель 2019 (15)
Март 2019 (47)
Февраль 2019 (16)
Январь 2019 (43)
Декабрь 2018 (37)
Ноябрь 2018 (33)
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 635
Premiile "TRIBUNA - 2014"
PREMIILE TRIBUNA 2014: Nina Costiuc – cel mai bun primar al anului 2014!
Primărița comunei Budești, Nina Costiuc, a fost premiată astăzi, 19 decembrie, 2014, de către redacția TRIBUNA, drept “cel mai bun primar al anului 2014”, pentru eforturile depuse în prosperarea localității.
Primarul de Budeşti a primit, tradițional, statueta în formă de tribună, vinul produs de Igor Volnițchi și două cărți: „Temă cu ficțiuni” de Iurie Bodrug și „Învață-mă să mor” de Igor Volnițchi.
Premiile "TRIBUNA - 2014"
Dumneaei a declarat că e onorată și a mulțumit redacției TRIBUNA.
“Sînt onorată și vreau să mulțumesc pentru această apreciere. Un fapt concret întotdeauna valorează mai mult decît vorbele, iar pentru mine acest premiu e dovada că am realizat anumite lucruri”, a declarat Nina Costiuc.
 • Data: 20-12-2014, 16:14
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 729
În perioada 14-18 decembrie, 2014, dna Nina Costiuc, primar de Budesti, a participat într-o vizită de studiu în Belgia, Bruxelles, care a avut loc în cadrul Programului Organizaţiei Naţiunilor Unite "Femeile în politică". Vizita a avut drept scop dezvoltarea capacităţilor de pledoarie ale femeilor lidere din diferite domenii, în vederea promovării participării şi reprezentării femeilor în politică şi în procesele de luare a deciziilor. Această vizită de studiu a constituit o platformă pentru discuţii şi schimb de opinii dintre participantele la vizita de studiu şi reprezentanţii organizaţiilor internaţionale relvante, oficiali din cadrul Comisiei Europene, vizavi de necesitatea adoptării unor măsuri în vederea asigurării particicpării şi reprezentării corespunzătoare a femeilor în politică şi procesele de luare a deciziilor, luîndu-se în considerare, în mod special, situaţia femeilor care reprezintă diferite grupuri sociale şi profesionale (femei cu dizabilităţi, femei care reprezintă minorităţile etnice, avocate, femei din afaceri, femei primari).
 • Data: 20-12-2014, 15:51
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 856
Vizita de studiu în Estonia Asociația Eesti Naabrivalve din Estonia a implementat proiectul ”Dezvoltarea securității comunitare în zonele rurale din Republica Moldova prin experiența programului estonian de supraveghere de vecinătate – II” în parteneriat cu Asociația Eco-Răzeni, Inspectoratul General al Poliției al Republicii Moldova și Consiliul Raional Ungheni. Astfel a fost invitată primarul de Budeşti, Nina Costiuc, în cadrul vizitei de studiu în Estonia în perioada 06 – 13 decembrie.

Vizita de studiu în Estonia
În cadrul vizitei de studiu, dna Costiuc a avut posibilitatea de a cunoaște experiența administrației publice locale din Estonia în domeniul devoltării programelor de prevenire a criminalității, supravegherea de vecinătate, modalități de implicare a cetățenilor, proiecte și activități care au impact asupra schimbării calității vieții locuitorilor în zonelor rurale, ș.a De asemenea au vizitat diverse comune (APL, grădinițe, biblioteci, casa de batrîni, centre sportive, școli), au avut discuții cu primari despre implementarea proiectelor, voluntariat, politică, educație, comunitate, securitate s.a.
 • Data: 20-12-2014, 15:25
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 273
Programul Bunelor Practici
În data de 12 decembrie a avut loc Ceremonia Naţionale de Premiere, organizată de Programul Bunelor Practici, fiind lansat în anul 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociaţiile de primari, proiectul USAID „Reforma Autorităţilor Publice Locale” și implementat de către IDIS “Viitorul”, în cadrul căreia au fost menţionate autorităţile publice locale cu Statutul “Autoritatea cu cea mai bună practică”, precum și celalalte autorități participante la program, ediţia 2012 - 2013.
Programul Bunelor Practici
Primăria comunei Budeşti, municipiul Chişinău, în persoana dnei primar, Nina Costiuc, a fost decernată cu premiul special pentru implementarea practicii "Parteneriat comunitar internaţional Budeşti (Moldova) - Cumpăna (România)".
Astfel, ceremonia reprezintă o oportunitate pentru toate autorităţile publice locale de a comunica publicului larg realizările lor de succes și de a asigura durabilitatea acestor inițiative prin schimbul de cunoștințe, abilități și experiențe.
La eveniment au luat parte reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ai sectorului asociativ, donatori, reprezentanți ai autorităților locale și jurnaliști.
 • Data: 13-12-2014, 14:43
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 858
Finalizarea proiectului YES În contextul istoric şi, probabil, economic al ţării noastre, oamenii, în special tinerii, au tendinţa de a neglija sau a submina importanţa bunelor maniere. Rezolvarea acestei probleme nu se va înfăptui într-o lună, ci pe parcursul mai multor ani, însa este foarte importantă pentru că ar cataliza dezvoltarea politică, socială, culturală şi nu în ultimul rînd economică a Moldovei. Acest training a dat doar un start, ca mai departe tinerii instruiți să fructifice în continuarea scopul proiectului - de a reîntoarce politețea la nivel de valoare general-umanăƒ, servind drept o platformムde start, datoritムcăreia participanții își schimbă treptat viziunea cu privire la anumite subiecte care au fost abordate prin intermediul ședințelor. Coordonatoarele trainingului au fost Bişir Djulia și Laşcu Daniela.
 • Data: 28-10-2014, 10:29
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 378
Miine, 11.10.2014 se dă startul proiectului YES, care se va desfăşura în incinta Centrului pentru Copii şi Tineret "Udo Jurgens". Proiectul are drept scop reîntoarcerea importanţei bunelor maniere în societatea contemporană în rîndul tinerilor şi crearea unei comunităţi de ladies şi gentlmans. Întîlnirile vor avea loc de două ori pe săptămînă - sîmbătă - ora 12.30 şi duminică - 10.30.
Proiect Youth Ethiquette School
 • Data: 10-10-2014, 17:43
 • Categoria: Anunturi
 • Comentarii: 1
 • Vizualizari: 834
Vizita de studiu a femeilor din GăgăuziaUn grup de femei din localitatea Concazcicul de Sus, raionul Comrat, UTA Găgăuzia, au vizitat astăzi, 04.10.2014, comuna Budeşti în cadrul programului de accelerare a participării femeilor "Civita". Această vizită a avut drept scop schimbul de experienţă, creşterea nivelului de informare în rîndul femeilor, privind procesul decizional local şi sporirea proporţiei de reprezentare a femeilor în consiliul local. Participarea femeilor în politică este esențială pentru democrația și dezvoltarea Republicii Moldova.
Vizita de studiu a femeilor din GăgăuziaAsigurarea egalităţii de gen în viaţa politică este o precondiţie fundamentală pentru edificarea unei societăți durabile. Când femeile sunt implicate în toate aspectele vieţii politice, societatea este mai echitabilă şi democraţia este mai consolidată şi mai avansată. Egalitatea de gen în procesul decizional reprezintă o chestiune de calitate și de egalitate. O participare mai echilibrată din perspectiva genului contribuie la adoptarea unor decizii mai diversificate și, astfel, mai bune. Echilibrul de gen reprezintă, de asemenea, o chestiune care ține de egalitate, ceea ce este garantat în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Procesul decizional are la bază pregătiri de ordin administrativ și, prin urmare, numărul de femei din funcțiile administrative, mai ales în pozițiile de conducere, este o garanție a faptului că aspectele de gen sunt luate în considerație în procesul de pregătire a tuturor politicilor.
 • Data: 4-10-2014, 17:26
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 817
Coraportorii APCE la Budeşti Situaţia politică locală, cale mai recente evoluţii în dezvoltarea localităţii şi perspectivele de viitor, au fost principalele subiecte abordate în cadrul discuţiei Dnei primar de Budeşti, Nina Costiuc şi consilierii locali cu coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lise Christoffersen şi Piotr Wach.
Coraportorii APCE au menționat că Moldova se află într-un moment foarte important pentru viitorul său și au subliniat importanța organizării unor alegeri democratice, libere și corecte. „Cel mai bun lucru pentru Moldova este asigurarea unui sistem politic care să permită adoptarea unor legi bune, menite să contribuie la construcția democratică a țării”, a declarat Lise Christoffersen.
 • Data: 24-09-2014, 19:51
 • Categoria: Acasa
 • Comentarii: 1
 • Vizualizari: 3 156
Programul pentru Hramul satului
 • Data: 12-09-2014, 18:59
 • Categoria: Anunturi
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 1 158
Inaugurarea Clubului Radioamatorilor
Primăria satului Budeşti, colectivul de cadre didactice şi grupul de iniţiativă a Radioclubului Centrului pentru Copii şi Tineret „Udo Jurgens”, au onoarea să Vă invite la inaugurarea activităţii Cercului de Radiocomunicaţii pentru amatori din cadrul instituţiei noastre, care va avea loc în data de 31 august 2014, ora 11.00, în incinta Centrului pentru Copii şi Tineret, s.Budeşti, str. Chişinăului,115.

Prezenţa Dumneavoastră ne va onora şi stimula activitatea extraşcolară în domeniul radioamatorismului.
 • Data: 30-08-2014, 14:21
 • Categoria: Anunturi