BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Buget participativ
BUDESTI
CALENDAR
«    Сентябрь 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
ARHIVA
Сентябрь 2019 (5)
Август 2019 (4)
Июль 2019 (19)
Июнь 2019 (25)
Май 2019 (33)
Апрель 2019 (17)
  • Comentarii: 0
  • |
  • Vizualizari: 2 089
Dragi consateni,

Anul 2010 a ramas in istorie ca unul deosebit, amintindu-ne despre cele reusite pe parcursul a 12 luni. Comunitatea este acel mecanism care trebuie sa functioneze permanent, sa activeze intru binele fiecarui locuitor. Administratia publica locala a fost in stare si in anul 2010 sa tina la control functionarea acestui mecanism, sa intervina prompt de fiecare data, cand a fost necesar.
Cel mai remarcant eveniment al acestui an a fost aniversarea de 555 de ani de la atestarea documentara a localitatii noastre. Hramul satului a fost sarbatorit cu mare fast alaturi de localnici, oaspeti de onoare si personalitati remarcante. Festivitatea a inceput cu sfintirea rastignirii de la intrarea in sat, dupa care a urmat prezentarea drapelului si a stemei localitatii. Sarbatoarea a continuat cu o receptie in cinstea oaspetilor, inmanarea diplomelor pentru merite deosebite, premierea bursierilor, a copiilor anului 2010 si a cuplurilor, care au implinit 50 de ani de la casatorie. Ceremonia s-a incheiat cu o traditionala hora a satului, muzica de calitate si focuri de artificii.
Pe langa evenimentele frumoase, pe care le-am trait cu totii, comunitatea noastra s-a confruntat cu un sir de probleme, o buna parte dintre care au fost solutionate (Reparatia fatadei Primariei cu schimbarea acoperisului si construirea anexei, reparatia fatadei la scola primara cu amenajarea terenului de joaca, construirea gardului si instalarea portii, reparatia fatadei si a interiorului Centrului pentru Copii si Tineret cu suplinirea mobilierului si aparatajului necesar). Gratie conlucrarii si sustinerii municipalitatii s-a reusit asfaltarea strazilor Ciresilor, Vasile Alecsandri si Mircea cel Batrin.
În anul care a trecut au fost desfasurate cu succes proiectele, devenite deja traditionale : « Vara Prieteniei », « Tinerii antreprenori » si proiectul muzical din Suedia.
Primaria si Consiliul Local au avut o colaborare fructuoasa, ceea ce a permis realizarea unui sir intreg de actiuni in vederea asigurarii conditiilor normale de activitate si viata ale membrilor comunitatii.
Multe ne-au reusit gratie conlucrarii armonioase cu diverse institutii guvernamentale si neguvernamentale, din tara si din strainatate. Mentionam buna colaborare cu municipalitatea Chisinau, Ambasada Germaniei, prietenii nostri de peste hotare, ONG-urile din R. Moldova.
Raman convinsa ca si in viitor vom avea o cooperare la fel de constructiva si impreuna vom pune umarul pentru a asigura dezvoltarea comunitatii .
Am prezentat doar unele totaluri ale activitatii APL Budesti in 2010. Am reusit multe, dar mai ramin un sir de obiective ce vor fi realizate in anul care ne sta in fata.
Avem inca multe de facut pentru a transforma comuna intr-o localitate europeana. Vom reusi impreuna, deoarece doar fiind uniti vom putea rezultate si solutii chiar si pentru cele mai complicate probleme ale comunitatii. Budestiul trebuie sa fie localitatea in care fiecare sa-si poata gasi utilitatea si sa-si poata aplica cunostintele.

AM PĂŞIT ÎNTR-UN NOU AN! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Fie ca acest an sa va deschida poarta spre bucurii si impliniri! La multi ani!

Cu cele mai distinse urari de bine,
Nina Costiuc, Primar