BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
» » Primul pas la aprovizionare cu apă potabilă
Buget participativ
BUDESTI
CALENDAR
«    Mai 2021    »
LuMaMiJoViSaDu
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
ARHIVA
Mai 2021 (1)
Aprilie 2021 (16)
Martie 2021 (6)
Februarie 2021 (6)
Ianuarie 2021 (4)
Decembrie 2020 (15)
  • Comentarii: 0
  • |
  • Vizualizari: 2 560
După mai mulţi ani de aşteptare, comuna Budeşti a fost conectată la sistemul central municipal de aprovizionare cu apă potabilă. Noul apeduct a fost dat în exploatare sîmbătă, 5 mai. Apeductul magistral are lungimea de circa 1 km şi a fost plasat în regiunea sectorului D ( str. M. Sadoveanu. regiunea liceului şi începutul str. Chişinău). Aceasta va permite branşarea masivă a gospodăriilor particulare, cît şi a obiectivelor cu menire socială, inclusiv a şcolii.

La prima etapă, la reţeaua de apă vor fi conectate case particulare din sectorul D, iar până la sfîrşitul anului va fi elaborată documentaţia de proiect, pentru branşarea întregii localităţi.

La eveniment a fost prezent primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, primarul de Budeşti, Nina Costiuc, directorul SA „Apă-Canal Chişinău" dar şi locuitorii satului.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, a declarat că darea în exploatare a noului apeduct este o acţiune importantă pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Locuitorii comunii Budeşti nu vor mai consuma apă poluată. Construcţia acestui obiectiv de importanţă strategică a durat o perioadă relativ scurtă. Lucrările au demarat în martie 2012 şi s-au încheiat două luni mai târziu.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că branşarea întregului municipiu la reţeaua de apă şi canalizare este una din priorităţile Primăriei capitalei şi a societăţii „Apă-Canal Chişinău”, iar dovadă în acest sens sunt proiectele ce se implementează sistematic în mai multe localităţi din componenţa municipiului Chişinău.

„Administraţia publică locală şi-a stabilit drept obiectiv asigurarea condiţiilor decente de trai pentru toţi locuitorii municipiului, ceea ce presupune infrastructură modernă, adică construcţia de drumuri, apeducte, reţele de canalizare etc. în toate localităţile care fac parte din municipiul Chişinău”, a notat edilul.

Primarul de Budeşti, Nina Costiuc, a spus că evenimentul de astăzi este unul deosebit pentru localitate. „Este un început cu paşi mici pentru a conecta locuitorii la conducta de apă care traversează comuna Budeşti”, a menţionat Nina Costiuc.

Locuitorii comunei spun că proiectul este binevenit şi mult aşteptat, pentru că majoritatea au fost nevoiţi pînă acum să aducă apă de la făntînă.

Obiectivul vizat a fost realizat datorită suportului financiar acordat de Consiliul municipal Chişinău şi SA „Apă-Canal Chişinău”, care a executat şi lucrările de proiectare. Comuna Budeşti este cea de-a 31-a localitate din raza municipiului Chişinău aprovizionată centralizat cu apă potabilă de către „Apă-Canal Chişinău”.

Primul pas la aprovizionare cu apă potabilă