BUDESTI
Stema

Răstignirea de la intrarea în sat
Aniversarea a 555 ani a comunei Budeşti
Sediul Primăriei comunei Budeşti
Sediul Centrului pentru Copii şi Tineret
Liceul Teoretic Budeşti
Grădiniţa pentru copii "Viorel şi Viorica"
Centrul de sănătate com. Budeşti
Oficiul poştal al com. Budeşti / MD-4814
Scările către Liceul Teoretic Budeşti
Privirea veche spre Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
Echipa de fotbal a com. Budeşti
O parte din participanţii proiectului "Vara prieteniei"
Oficiul Cadastral Teritorial com. Budeşti
Răstignirea şi fîntîna de la marginea satului
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 43

Am participat la deschiderea Proiectului international "Eu cuget, deci exist", proiect la care, din data de 05.08 pină ăn 15.08.2017, 10 tineri din Budești participă, alături de alți semeni din 5 țări - Rusia, Georgia, Spania, Italia, Belgia, pentru a fi instruiți în domeniul teatral. Multumiri pentru posibilitatea de a participa in acest proiect aducem coordonatorului de Proiect din Belgia, Dnei Aurica Uscov.
Tinerii in actiune!​​​
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 58

 
La multi ani pentru Dave Bugayong si Corpul Pacii Moldova! Primarul de Budești a mulțumit Dlui Dave Bugayong pentru activitatea sa de 2 ani pentru comunitate și i-a decernat diploma, în care i se atribuie titlul de  Ambasador al Budestiului. 
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 48

Proiectul coreean pentru tineri si copii cu scopul de a dezvolta abilitatile lor in domeniul IT s-a finalizat. Multumiri se aduc participantilor, voluntarilor din Coreea de Sud, conducatorilor CCT "UDO JURGENS", Caminului Cultural, Bibliotecii Publuce, mentorilor: Maricica Proca, Elena Rusu, Virginia Zagornii, pentru reusita acestui proiect!
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 43
Alina Placinta, absolventa USM cu Adriana Prodan, absolventa ASEM din Budesti au fost propuse de catre Primarul Nina Costiuc, in colaborare cu primaria Ale Kommun (Suedia), sa participe in Proiectul International "Tineri Antreprenori in Noua Europa", care se va desfasura din 05-12 august, in Ale Kommun (Suedia). Toate cheltuielile sunt preluate de gazda, iar cele de transport sponsorizate de prietenii suedezi prin Per-Anders Klöversjö! Multumiri din partea noastra si bafta fetelor in Proiect!
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 51
O colaborare fructuoasa cu Corpul Pacii!
O recapitulare a proiectelor realizate in Liceul Teoretic ”Budesti”, gratie eforturilor comune pentu generatiile in crestere.
Numele voluntarului Dave Bugayong, va ramine in istoria comunitatii. Multumim directiei liceului, Corpului Pacii pentru aportul considerabil in dezvoltarea comunitara.
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 51

Zece zile de vacanta oferite gratis, pentru 46 copii, la tabara Zimbet (Vadul lui Voda). Multumesc prietenilor, donatorilor din Ale Kommun Suedia.

Turneu

 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 51
Tinerii din Budești au participat, în data de 24 iunie, 2017 la Turneul dedicat aniversării a 24 de ani de Suveranitate a Moldovei, desfășurat în Tohatin, unde li s-au decernat diplome și medalii la diverse categorii sportive.
 • Comentarii: 0
 • Vizualizari: 97
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri
Abilitarea si motivarea tinerilor sa participe la alegeri19 mai 2017 seminar privind inițiere în domeniul electoral – s. Budești
La data de 19 mai 2017 a fost organizat și desfășurat atelierul de inițiere în domeniul electoral, în cadrul Proiectului ProDem în s. Budești în incinta Liceului Teoretic. Fiind salutați de către directorul liceului, Dl Sergiu Brînza, elevilor din clasele a 9-12-a au fost încurajați să participe activ în lucrările seminarului.
In cadrul acestui atelier au participat cc. 30 de tineri, cuprinși între vârsta de 15-18 ani.
Scopul atelierului a fost familiarizarea tinerilor cu Sistemul electoral din RM, inițierea tinerilor participanți în procesul electoral, formarea echipelor unor formațiuni politice ale tinerilor cu un program/ platformă proprie.
În topul discuțiilor au fost propuse subiecte ce țin de tipurile de alegeri care se organizează la noi in tara. La acest capitol s-a observat ca elevii sunt informați, le-au numit: alegeri parlamentare, locale si prezidențiale si le-am descifrat pe fiecare in parte.
S-a vorbit și despre tipurile de vot: universal, direct, indirect, egal, secret si liber exprimat si ce înseamnă fiecare in parte. Unul din elevi a susținut c,a pentru el votul universal si egal sunt același lucru, totuși după un schimb de opinii, tinerii au sesizat diferența dintre vot egal și universal.
Pe tot parcursul aterlierului adolescenții s-au manifestat activ.
Spre final, Dna Elena Zagornîi, consilierul local, a relatat tinerilor ca ei trebuie sa formeze doua echipe care se vor transforma in două formațiuni politice, ce înseamnă ca trebuie sa aleagă un lider, un organ electoral, un grup de alegatori si un observator care va observa cum decurg alegerile la simularea care va avea loc in toamna. S-au ales doua formațiuni politice, ghidate de Libenco Diana și Rusu Octavian, care urmează sa beneficieze de suport educațional pentru pregătirea către exercițiu de simulare a alegerilor din comunitate.
Totodată , e bine să reliefăm că, pentru fiecare activitate în parte au fost pregătite seturi de materiale necesare pentru organizarea și desfășurarea seminarului.
Proiectul ProDEM “Sporirea participării alegătorilor tineri şi care votează pentru prima dată (ATVPD) din Republica Moldova la procesele democratice prin consolidarea atitudinii lor față de alegeri” este implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu AO Moștenitorii și AO Speranța, cu finanțare Agenției Austriece de Dezvoltare și Fundației ERSTE, Austria.