21, septembrie, 2023
29.8 C
Budeşti
spot_img

Ambrozia – Informare Publică

Ambrozia este planta cu cel mai mare potențial alergenic. Aceasta înflorește în august și polenul său provoacă disconform major oamenilor până la mijlocul toamnei. Dat fiind faptul, că Ambrosia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul republicii, iar impactul negativ major al buruienii se răsfrânge asupra sănătății omului, este necesar să conștientizăm importanța distrugerii oportune a buruienii.

Până la începutul toamnei polenul acestei plante, purtat de vânt poate provoca polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, fiind unul dintre factorii agravanți ai astmului).
Pentru ca acțiunea autorităților locale să dea rezultate, este nevoie, însă, și de implicarea proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Budești. Aceștia sunt rugați să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, terenurile adiacente curților, evitând astfel eventualele amenzi.

Nerespectarea de către subiecții responsabili de gestionarea terenurilor a regulilor de combaterea și prevenirea răspîndirii buruienii ambrozia constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă potrivit art. 117 şi 405 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr.218/2008.

Pe această cale, adresăm un apel către toți proprietarii de terenuri și adiacentul lor (persoane fizice sau juridice) infestate cu ambrozie să efectueze activități de combatere a acestei buruieni prin cosire și ierbicidare în vederea prevenirii înmulţirii acestei plante și reducerii consecinţelor negative asupra sănătăţii populaţiei.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole