13, aprilie, 2024
25.3 C
Budeşti
spot_img

ANUNŢ privind organizarea consultării publice

ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie a
Consiliului sătesc Budești privind aprobarea Regulamentului
de desfășurare a activității de comerț pe teritoriul satului Budești.

Primăria satului Budești iniţiază, începând cu data de 14 aprilie 2022, consultarea publică a proiectului de decizie a Consiliului local privind aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de comerț pe teritoriul satului Budești.

Scopul proiectului este de a reglementa modul de desfășurare a activității de comerț pe teritoriul satului Budești, modul de eliberare a Notificărilor de comercializare, precum și cazurile de încetare a activității comerciale.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este asigurarea unor reglementări clare a tuturor aspectelor legate de activitatea de comerț pe teritoriul satului Budești, stabilirea unor reguli stricte privind activitatea secțiilor de producere și asigurarea respectării drepturilor și intereselor legitime ale locuitorilor satului Budești.

Prevederile de bază ale proiectului sunt modul de obținere a Notificării de comerț, modul de activare pe teritoriul satului Budești, interdicțiile aplicate unităților care comercializează tutun și băuturi alcoolice, cazurile de suspendare și încetare a activităților de comerț și nemijlocit modelul actelor eliberate comercianților de către Administrația publică locală.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt agenții economici care desfășoară activitate economică pe teritoriul satului Budești în mod direct și în mod indirect toți locuitorii satului Budești, sub aspectul respectării drepturilor locuitorilor.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt reglementarea clară a activității de comerț organizată pe teritoriul satului Budești.

Impactul estimat al proiectului de decizie este îmbunătățirea calității serviciilor acordate de către Administrația publică locală persoanelor interesate și sporirea calității serviciilor de comerț în satul Budești.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu Legea 436 /2006 privind administrația public locală și Legea cu privire la comerțul interior nr.231 /2010.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până la data de 06 mai 2022, pe adresa Primăriei Budești, str. Chișinău,131, pe adresa electronică: budesti@gmail.com, sau la numărul de telefon 022 418004.

Proiectul deciziei Consiliului Local, privind aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de comerț pe teritoriul satului Budești şi nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială a Primăriei satului Budești , www.budesti.md sau la sediul Primăriei .

 

Articolul precedentComunicat – Gripa aviară
Articolul următorRegulament comerț

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole