12, iunie, 2024
31.3 C
Budeşti
spot_img

Implementarea unui nou proiect de cooperare intercomunitar

USAID Moldova și Programul Comunitatea Mea vor sprijini implementarea unui nou proiect de cooperare intercomunitară.

Este vorba despre un proiect intercomunitar care va fi implementat de Primăriile localităților 𝐁𝐮𝐝𝐞ș𝐭𝐢, 𝐓𝐨𝐡𝐚𝐭𝐢𝐧, 𝐂𝐫𝐮𝐳𝐞ș𝐭𝐢 ș𝐢 𝐂𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢ț𝐚 cu scopul de a moderniza sistemului de colectare a deșeurilor solide în cele patru localități și de a îmbunătăți practicile de sortare și reciclare a deșeurilor.

În cadrul proiectului, vor fi procurate:
✅ 2 camioane de colectare a deșeurilor solide,
✅ 1 tractor mulțifuncțional cu remorcă și încărcător frontal
✅ 1.850 de pubele de gunoi pentru colectarea deșeurilor menajere.

𝐀𝐓𝐄𝐍𝐓𝐈𝐄: Gospodăriile care vor încheia contracte de prestare a serviciilor de colectare a deșeurilor cu primăriile din acest proiect, vor primi câte o pubelă absolut 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓!
Cele patru primării-partenere învecinate, vor beneficia de expertiză adaptată din partea Programului Comunitatea Mea pentru a putea consolida un parteneriat sustenabil și eficient, și implementa campanii de informare și educare a cetățenilor cu privire la management-ul responsabil al deșeurilor.

Contractul de finanțare a proiectului intercomunitar, cu valoare totală de 391 de mii de dolari SUA, a fost semnat pe data de 19 septembrie 2021, de către Primarul s. Budești, dna Nina Costiuc și Directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban, cu ocazia celebrării sărbătorii ”Hramul Satului Budești” și a inaugurării proiectului de reabilitare a 2 km de trotuare, finanțat de USAID și autoritățile locale din Budești.

Până la ora actuală, 77 de comunități și APL-uri sunt beneficiare directe ale Programului Comunitatea Mea, iar alte aproape 20 de localități beneficiază de asistența programului USAID, Comunitatea Mea, implementat de IREX, indirect prin intermediul proiectelor de cooperare intercomunitară în curs de derulare.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole