19, iunie, 2024
30.3 C
Budeşti
spot_img

Muzeul satului Budești

MUZEUL SATULUI BUDEȘTI

Muzeul satului Budești a fost înființat la 10 decembrie 2020, în baza Deciziei Consiliului Sătesc Budești nr.8/2, dar și-a deschis ușile pentru publicul larg în august 2021. Continuator și păstrător al patrimoniului, Muzeul satului Budești aduce în fața vizitatorilor săi lumea tradițională a satului Budești, care se numără printe cele ma vechi localități de pe teritoriul Moldovei, atestat documentar fiind la 02 iulie 1455. Muzeul prin întreg patrimoniul său impresionant și atractiv, 3880 de piese muzeale, propune o reântoarcere spre Frumosul firesc al obiectului tradițional într-o expunere a colecțiilor de textile, broderie, ceramică, lemn, icoane și obecte de cult, fotografii, mobilă, monede și bancnote, unelte agricole și de tâmplărie. Muzeul satului Budești, fiind un spațiu de cunoaștere, de învățare permanentă pentru publicul de diferite categorii de vârstă, realizează ghidaje și diverse activități educative, organizează desfășurarea programelor culturale și a evenimentelor speciale.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ BUDEȘTI

Centrul de Informare și Promovare Turistică Budeșți, amplasat în sediul Muzeului satului Budești, a fost instituit la 10 decembrie 2020, întru promovarea valorilor culturale din localitate, dezvoltarea turismului rural, care este un fenomen de mare perspectivă pentru dezvoltarea unei localități moderne. Cu suportul financiar al Proiectului Elveția – PNUD Moldova „Migrație și Dezvoltare Locală” a fost creat Traseul turistic și de agrement „În vacanță – la Budești” și implementat în 2020-2021 de către Asociația Obștească ”Budești-Casa Părintescă”, care a identificat, dezvoltat și a promovat mai multe locuri de atracție turistică și de agrement: Muzeul satului Budești, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Clubul de hipism „Sparta”, Stadioanele FC „Sportul” cu teren sintetic și cu teren natural, Pensiunea turistică „Sofia” (în construcție), Terasa „Diamond”.

Program de activitate a Muzeului satului Budești și a Centrului de informare și promovare turistică:
Luni-vineri de la 10.00 până la 16.00, sâmbătă, duminică–program flexibil (cu programare
prealabilă);
Adresa: satul Budești, str.Chișinăului, 117
Date de contact: + 373 79709907; + 373 7974813;
e-mail: ala.bobeic@yahoo.com; https://www.facebook.com/Centrul de informare turistică Budești; https://www.facebook.com/Muzeul satului Budești.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole